Agata Puścikowska podkreśla, że na rynku jest wiele książek kucharskich, które powodują, że - czytając poszczególne przepisy - "łapiemy się za głowę". - W "Wielokuchni" chodzi o to, żeby gotować i nie przejmować się. Bo każdy to potrafi, kiedy się nie stresuje, kiedy ma z tego przyjemność - podkreśla autorka, która w radiowej Jedynce współprowadzi audycję "Damska torebka".
- Tu nie trzeba wielkiej filozofii, to kwestia zmiany świadomości, szczególnie u kobiet, które czują się przytłoczone tzw. garami. Obiad z trzech dań można zrobić w pół godziny w sposób szybki, smaczny i bezstresowy - przekonuje rozmówczyni Romana Czejarka, który sam zdradza, czy podczas gotowania ściśle trzyma się przepisów, czy też pozwala sobie na improwizację.
Agata Puścikowska opowiada również o swojej rodzinie i wyzwaniach, jakie stoją przed matką pięciorga dzieci. Dlaczego zdecydowała się na liczne potomstwo? Na co przeznaczy pieniądze, jakie jej rodzina otrzyma w ramach programu "500+"? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania.
***
Audycja: Cztery pory roku
Przygotował: Roman Czejarek
Gość: Agata Puścikowska (dziennikarka)
Data emisji: 16.02.2016
Godzina emisji: 10.20
mk/asz