- Najważniejsze, by śniadanie zaplanować. Jeśli tego nie zrobimy, to albo go nie zjemy, albo kupimy sobie drożdżówkę. Jedno i drugie skutkuje tym, że nie mamy energii w pracy - powiedziała w audycji "Cztery Pory Roku" Anna Englisz.
- Podstawą śniadania powinny być produkty, które dostarczą energię na kilka godzin i uzupełnią zapasy, które organizm wykorzystał w trakcie wypoczynku nocnego - wyjaśniła gość Jedynki. Dietetyczka wymieniła przykładowe produkty, które można zabrać do pracy.
Dlaczego owoce to za mało? Czy dobrym rozwiązaniem jest kupowanie śniadania u "pana kanapki"? Ile razy w ciągu ośmiu godzin powinniśmy coś zjeść? Wysłuchaj całej audycji.
***
Tytuł audycji: "Cztery pory roku"
Prowadzenie: Roman Czejarek
Goście: Anna Englisz (dietetyczka)
Data emisji: 12.05.2015
Godzina emisji: 9.18
kk