Jedynka
Karolina Bachorowicz
31.01.2019
Karnawałowe obżarstwo. Czy pójdzie nam w boczki?
Faworki, chruściki i pączki, to główni bohaterowie wśród przepysznych wypieków na karnawałowym stole. - Zajadajmy się do woli, a zbędne kalorie zrzucimy w poście - zachęca Izabella Byczewska, z Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego.
Posłuchaj
-
Gość Jedynki - Izabella Byczewska, porusza kwestię karnawałowych wypieków. (Cztery pory roku/Jedynka)
Czytaj także
Obok karnawałowych słodyczy trudno przejść obojętnie, a słynne faworki kojarzą nam się z dobrodziejstwem babcinej kuchni. Czym się kierować, kiedy zdecydujemy się samodzielnie przyrządzić któryś z wypieków bez pomocy babci? - Musimy starać się wybierać mąkę najwyższej jakości, gdyż to jedyna droga do uzyskania idealnej konsystencji ciasta. Nie zawahajmy się dodać także odrobiny alkoholu - zachęca ekspertka.
Jakie składniki są najważniejsze podczas pieczenia karnawałowych przysmaków? Na co zwrócić uwagę przy wypiekaniu, aby móc cieszyć się pełnią smaku?
Zapraszamy do wysłuchania całej rozmowy.
***
Tytuł audycji: Cztery pory roku
Prowadzi: Małgorzata Raducha
Gość: Izabella Byczewska z (Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego)
Data emisji: 31.01.2019
Godzina emisji: 11.12
K.A/abi