– Praca na tej farmie była dla mnie jak przebudzenie – wspominała Sarah Britton. – Zdałam sobie sprawę, że odżywiając się sezonowo, nawiązujemy kontakt z tym, co nas otacza, i przygotowujemy ciało do należytego funkcjonowania w środowisku zewnętrznym. Dostosowujemy się do jego wymogów – tłumaczyła.
Sarah Britton mówiła w Dwójce m.in. o tym, jak jedzenie sezonowych produktów – przede wszystkim warzyw i owoców – pomaga w odchudzaniu, i o tym, jak smakują różne pory roku. Podała też kilka przepisów potrawy, które poprawią nasz nastrój podczas nieprzyjemnej pogody na początku zimy. Jej zdaniem w tym okresie warto zacząć dzień od... galaktycznego koktajlu.
***
Tytuł audycji: Droga przez mąkę
Prowadzi: Łukasz Modelski
Gość: Sarah Britton (blogerka kulinarna, autorka książki "My new roots. Inspirujące przepisy kuchni roślinnej na każdą porę roku")
Data emisji: 26.11.2016
Godzina emisji: 10.00
mc/ab