Logo Polskiego Radia
Trójka
Agnieszka Furtak-Bilnik 09.04.2015

Kuchnia oszczędna według Marty Gessler

Po świątecznych frykasach czas na zupę cytrynową - dla orzeźwienia. Dodatkowo, taka zupa pozwoli nam wykorzystać to co w lodówce zostało z Wielkanocy.
zdjęcie ilustracyjnezdjęcie ilustracyjnePixabay/CC/Hebi65

Marta Gessler, felietonistka "Wysokich obcasów" i właścicielka Quchni Artystycznej, zdradza w audycji przepis na zupę cytrynową na bazie rosołu. - Gdy już mamy rosół, możemy ją zrobić w trzy minuty - mówi. Wystarczy dodać kilka składników i gotowe.

Po świątecznych szynkach, jajkach, pieczonych schabach i boczkach, świeży aromat cytryny sprawdzi się wyśmienicie. Jak krok po kroku przygotować zupę? Zapraszamy do posłuchania załączonego dźwięku.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec

Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka

Gość:Marta Gessler (felietonistka "Wysokich obcasów" i właścicielka Quchni Artystycznej)

Data emisji: 9.04.2015

Godzina emisji: 11.15

fbi