Logo Polskiego Radia
Trójka
Agnieszka Furtak-Bilnik 02.05.2015

Przepis na pysznego burak-burgera

- To jest połączenie smaków. Wygląda jak mięso, a smak ma burgerowo-słodkawy - tłumaczy Urszula Gronowska, współwłaścicielka baru wegańskiego "W gruncie rzeczy".
- Burak jest bardzo wdzięcznym warzywem, trudno zepsuć potrawy, których jest składnikiem - uważa rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej- Burak jest bardzo wdzięcznym warzywem, trudno zepsuć potrawy, których jest składnikiem - uważa rozmówczyni Katarzyny PruchnickiejGlow Images/East News

Rozmówczyni Katarzyny Pruchnickiej tłumaczy, na czym polega sukces burak-burgerów, po które klienci chętnie wracają. Dzieli się kilkoma ważnymi wskazówkami dotyczącymi sposobu przygotowania tego dania.

Katarzyna Pruchnicka podaje natomiast dokładne proporcje wszystkich składników. Przyda się kasza jaglana, pestki słonecznika oraz cebulka...

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Urszula Gronowska (współwłaścicielka baru wegańskiego "W gruncie rzeczy")
Data emisji: 30.04.2015
Godzina emisji: 11.15

fbi