Logo Polskiego Radia
Trójka
Agnieszka Furtak-Bilnik 25.06.2015

Proste i nietypowe przepisy na dania z bobem

- Gdy zostanie nam trochę ugotowanego bobu, możemy go obrać i wykorzystać do różnych dań - mówi restauratorka Agnieszka Kręglicka i podaje w audycji kilka wartych uwagi przepisów.
Posłuchaj
  • Proste i nietypowe przepisy na dania z bobem (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także

Z bobu można zrobić wyśmienite pasty. Można też wykorzystać go do dań przyrządzanych na patelni. Co zaskakujące, bób doskonale smakuje w połączeniu z truskawkami - przepis na taką sałatkę zdradza w "A nuż, widelec" Katarzyna Pruchnicka.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agnieszka Kręglicka
Data emisji: 25.06.2015
Godzina emisji: 11.15

fbi/iwo