Logo Polskiego Radia
Czwórka
Ula Kaczyńska 18.04.2016

Jedzenie w plenerze. "Renesans ozorków i polików"

- Pod chmurką jadamy przede wszystkim burgery. Popularne są także dania kuchni azjatyckiej, a hitem mają szansę stać się food trucki serwujące tradycyjne smaki kuchni polskiej, czyli podroby - Michał Skoczek, twórca bloga "Street Food Polska".
Posłuchaj
  • O nowych trendach w ulicznym jedzeniu i najdziwniejszych kuchniach pod chmurką opowiadają bloger Michał Skoczek i kucharz Karol Okrasa (Audycja nr 1/Czwórka)
Czytaj także

Jedzenie na kółkach dociera do kolejnych polskich miast i wrasta w infrastrukturę gastronomiczną naszego kraju. - Z food trucków korzystają ludzie młodzi, osoby pracujące oraz trendsetterzy, którzy kreują modę na uliczne jedzenie - wyjaśnia rozmówca Małgorzaty Zmaczyńskiej, a Karol Okrasa zdradza, jak gotuje się w dżungli w Borneo.

***

Tytuł audycji: Audycja nr 1

Prowadzący: Mariusz Infulecki, Ula Kaczyńska

Przygotowała: Małgorzata Zmaczyńska

Data emisji: 18.04.2016

Godzina emisji: 6.00

kul/pj