Trójka
Kacper Wróblewski
10.09.2018
Lody na dziesiątki sposobów
Ogórek z miętą, białe winogrona z pomarańczą, beza z marakują czy czarny jogurt grecki z kokosem – właśnie takich smaków można było spróbować na Festiwalu Lodów Rzemieślniczych w Warszawie.
Posłuchaj
-
Nietypowe lody (Zapraszamy do Trójki - ranek)
Czytaj także
– Mamy takie smaki jak gorgonzola z gruszką czy przecier pomidorowy z bazylią i oregano – mówi jeden z producentów. – Mamy również sorbet z piwa o smaku jabłka z trawą cytrynową i gruszka z chili. Ma on procenty – przyznaje.
Jakie lody zdobyły uznanie smakoszy? Z czego zrobione są czarne lody? Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji.
***
Tytuł audycji: Zapraszamy do Trójki – ranek
Autor: Marcin Łukawski
Autor materiału: Agnieszka Szwajgier
Data emisji: 10.09.2018
Godzina emisji: 6.21
kw/gs