- Fajnie, że można zobaczyć, co tak naprawdę dodaje się do potraw w restauracjach - mówi jedna z słuchaczek w czwórkowej sondzie. - To coś ciekawego i nowego, ciekawa inicjatywa, która przyciąga wielu klientów - mówi inna.
Mateusz Gessler, szef restauracji "Warszawa Wschodnia" uważa, że wynajęcie lokalu, by samemu przyrządzić dania dla przyjaciół, to świetny pomysł. - Na przykład, jeśli nie ma się odpowiednich warunków, by zaprosić znajomych i coś im ugotować, albo jeśli nie chce nam się sprzątać po tym wszystkim, można wynająć kuchnię – tłumaczy restaurator. – My przywozimy produkty, które gość sobie zażyczył, obsługujemy klientów, a potem sprzątamy. Gość ma natomiast przyjemność z gotowania.
Można pichcić samemu, albo w asyście profesjonalistów. - Dostępny sprzęt to stoły z całym profesjonalnym gastronomicznym oprzyrządowaniem - mówi jeden z pracowników restauracji. - Mamy więc okap, lodówki, zlew do mycia rąk, palniki gazowe i drobniejszy sprzęt.
By móc wykazać się kreatywnością, jeśli chodzi o tworzenie posiłków w restauracjach, wcale nie trzeba umieć świetnie gotować. Dlaczego? Wszystkiego dowiesz się, słuchając nagrania materiału reporterskiego Błażeja Prośniewskiego z audycji "Poranek OnLine".
(kd)