Czwórka
Paulina Jakubowska
12.09.2016
Agata Gawrońska: kuchnia to przede wszystkim dynamika
- To mama mi pokazała, że trzeba gościć, gotować, podawać, serwować, uśmiechać się i bawić - mówi o pracy w usługach gastronomicznych Agata Gawrońska, najmłodsza szefowa kuchni w Polsce, która dziś gotuje dla ambasadora.
Posłuchaj
-
Agata Gawrońska, najmłodsza szefowa kuchni w Polsce opowiada o swojej pasji i karierze (Sztuka jedzenia/Czwórka)
Czytaj także
Agata Gawrońska zaczęła od udziału w kulinarnym telewizyjnym show, w w wieku 19 lat pracowała u boku jednego z najwybitniejszych polskich szefów kuchni, a w wieku 20 lat sama objęła szefowanie, i stała się najmłodszym szefem-kobietą w Polsce. - Miałam swoją ekipę, swój zespół, stworzyliśmy niesamowitą kartę, wydawaliśmy 90 lunchy dziennie - wspomina.
Jej kariera toczy się błyskawicznie, dziś gotuje dla Jego Ekscelencji Ambasadora Kataru. Co trzeba zrobić by trafić na takie stanowisko, jak mimo jedynie 20 lat kieruje się zespołem dorosłych facetów - gość Beaty Kwiatkowskiej zdradza w audycji. Agata Gawrońska dzieli się też swoim osobistym przepisem na sukces w branży.
***
Tytuł audycji: Pasjonauci
Prowadzi: Beata Kwiatkowska
Gość: Agata Gawrońska (szefowa kuchni)
Data audycji: 11.09.2016
Godzina audycji: 15.20
pj/jsz