Okł.książki "Jadłonomia"
/mat.pras.
- W przepisach wcale nie musiałam wiele zmieniać, by powstała książka o świątecznej kuchni wegańskiej - mówiła w Czwórka Dymek. - bo, poza karpiem i innymi rybami, na naszych stołach w ten dzień i tak panują przecież tradycyjnie wegańskie dania.
Jednocześnie przyznała, że warto poznać współczesne interpretacje tradycyjnych potraw. - I obok barszczu z uszkami postawić na przykład krem z buraka z… mlekiem kokosowym - dodała Dymek i poleciła słuchaczom Czwórki jeszcze inne przykłady zaskakujących, nowatorskich, ale za to idealnie pasujących do siebie smaków i przepisów kulinarnych.
***
Tytuł audycji: Stacja Kultura
Prowadzi: Katarzyna Dydo
Gość: Marta Dymek, blogerka, pasjonatka kuchni wegańskiej
Data emisji: 23.12.2014
Godzina emisji: 10.00
(kd/mc)