Trójka
Michał Karpa
18.11.2014
Przez jedzenie do zdrowia
Człowiek jest taki, jak je, pije i wie. To moja maksyma - mówi dr Danuta Myłek, dermatolog i alergolog, która wydała właśnie książkę zatytułowaną "Od lekarza do kucharza".
Dbajmy o zdrowe żywienieGlow Images/East News
Posłuchaj
-
Przez jedzenie do zdrowia (Instrukcja obsługi człowieka/Trójka)
Czytaj także
- Jest mnóstwo różnych immunologicznych stanów zapalnych wynikających z błędów żywieniowych, które nie są żadną alergią. To jest niedostosowanie jedzenia do danego człowieka - mówi gość Grażyny Dobroń i zaznacza, by ostrożnie postępować z lekami, szczególnie antybiotykami. - Trzeba wiedzieć, czy mam do czynienia z infekcją bakteryjną. Antybiotyk to toksyna grzybicza, która niszczy grasicę, narząd, bez którego nie ma zdrowia - dodaje dr Danuta Myłek i podkreśla, by ciągle zdobywać wiedzę nt. zdrowego żywienia.
Jakich produktów unikać? Dlaczego warto urozmaicić dietę i eksperymentować w kuchni? Z jakich krajów pochodzą przepisy zawarte w książce? Zapraszamy do wysłuchania całej audycji.
***
Tytuł audycji: Instrukcja obsługi człowieka
Prowadziła: Grażyna Dobroń
Gość: Danuta Myłek
Data emisji: 18.11.2014
Godzina emisji: 11.15
(mk,iwo)