Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Michał Przerwa 12.10.2016

Zachwycająca zupa z soczewicy

To niezwykle aromatyczna zupa, słoneczna w kolorze. Autorką przepisu jest Sarah Britton.
Posłuchaj
  • Przepis Sary Britton na zupę z soczewicy (A nuż widelec/Trójka)
Czytaj także

Kanadyjka swoją przygodę z kulinariami zaczęła od roku spędzonego na ekologicznej farmie w Arizonie. Jak sama mówi, przed wyjazdem była typowym mieszczuchem, nie odżywiała się zbyt dobrze.

Po powrocie trudno jej było wrócić do starego trybu życia i sposobu jedzenia. Zajęła się gotowaniem profesjonalnie, skończyła Instytut Żywienia Holistycznego w Toronto. Założyła też blog z wegańskimi przepisami, dopasowanymi do pór roku. Blog stał się niezwykle popularny, a zupa z soczewicy jest jednym z jej ulubionych przepisów.

Jak się robi taką potrawę? Opowiada o tym sama autorka przepisu. Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi:
Katarzyna Pruchnicka
Gość: 
Sarah Britton (autorka przepisów kulinarnych)
Data emisji:
12.10.2016
Godzina emisji:
11.21

mp/ei