Przepis na zapiekankę z brukwi zaproponował słuchaczom Tomasz Purol. – Brukiew należy pokroić w cienkie plasterki i przełożyć sosem z białym winem, szalotką, tymiankiem, rozmarynem i odrobiną śmietany. Dzięki dodaniu ziół do sosu cała zapiekanka nimi przeniknie – wyjaśnia.
Zapiekankę z brukwi można wykorzystać jako dodatek do wszystkiego: do ryby czy do mięsa, ale także jako samodzielne danie. Jeżeli nie możemy dostać brukwi, możemy przygotować zapiekankę z ziemniakami.
Jak zmienić przyprawy, żeby podkreślić ich smak? Zapraszamy do wysłuchania audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelecProwadzi: Katarzyna PruchnickaGość: Tomasz Purol (szef kuchni)Data emisji: 10.10.2017 Godzina emisji: 11.15
gs/ab
Na skróty:
Informacje: Wiadomości| Sport| Gospodarka| thenews.pl| Euranet| IAR| Redakcja Katolicka
Rozrywka i kultura: Muzyka| Kultura| Teatr| Studio Reportażu| Polska Orkiestra Radiowa| Orkiestra Kameralna| Chór Polskiego Radia| Studia nagrań i koncertów| Bilety
Wiedza: Nauka i technologie | Historia | Szkolenia
Programy: Jedynka| Dwójka| Trójka| Czwórka| thenews.pl
Społeczności: Kontakt | Oceń nas!