Trójka
Michał Lipka
05.04.2018
Pokrzywa, czyli niedoceniana królowa wiosennej kuchni
Nadeszła długo oczekiwana wiosna, dzięki czemu na naszych talerzach w końcu pojawiają się nowalijki. Jednakże, wraz z nadejściem tej pory roku, powinniśmy zwrócić uwagę nie tylko na świeże warzywa i owoce.
Posłuchaj
-
Dlaczego warto jeść pokrzywę? (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także
– Pokrzywa jest jedną z moich ulubionych roślin, nie tylko ze względu na swoje walory zdrowotne, ale przede wszystkim smakowe. Dzięki niezwykle orzechowemu aromatowi nadaje się jako dodatek do bardzo wielu dań – opowiada Filip Malinowski z Fundacji Zdrowego Życia.
Jakie jeszcze niepozorne rośliny mogą wzbogacić nasze posiłki? Zapraszamy do słuchania dołączonej audycji.
***
Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Filip Malinowski (Fundacja Zdrowego Życia)
Data emisji: 5.04.2018
Godzina emisji: 11.18
ml/gs