Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Michał Lipka 05.04.2018

Pokrzywa, czyli niedoceniana królowa wiosennej kuchni

Nadeszła długo oczekiwana wiosna, dzięki czemu na naszych talerzach w końcu pojawiają się nowalijki. Jednakże, wraz z nadejściem tej pory roku, powinniśmy zwrócić uwagę nie tylko na świeże warzywa i owoce.
Posłuchaj
  • Dlaczego warto jeść pokrzywę? (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także

– Pokrzywa jest jedną z moich ulubionych roślin, nie tylko ze względu na swoje walory zdrowotne, ale przede wszystkim smakowe. Dzięki niezwykle orzechowemu aromatowi nadaje się jako dodatek do bardzo wielu dań – opowiada Filip Malinowski z Fundacji Zdrowego Życia.

Jakie jeszcze niepozorne rośliny mogą wzbogacić nasze posiłki? Zapraszamy do słuchania dołączonej audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Filip Malinowski (Fundacja Zdrowego Życia)
Data emisji: 5.04.2018
Godzina emisji: 11.18

ml/gs