Jedynka
Piotr Grabka
29.12.2015
Tomasz Jakubiak: w święta jedzmy tradycyjnie
- Gdy ktoś do mnie dzwoni po jakiś wyszukany przepis na świąteczny obiad typu śledź z marakują, to pytam się "Ale po co?". I tak jak przyjdzie babka z ciotką, to powiedzą, że nie będą tego jadły, bo nie ma cebuli i oleju - mówi szef kuchni.
Posłuchaj
-
Tomasz Jakubiak o świątecznych kulinariach i polskiej kuchni (W nocnym kinie/Jedynka)
Czytaj także
Tomasz Jakubiak w dużym stopniu przyczynił się do promocji polskiej kuchni opartej na lokalnych produktach. - W tym kraju, nikomu nie ubliżając, jeżeli z czegoś nie zrobi się mody, to ciężko zainteresować tym rzeszę ludzi. Jest duża część społeczeństwa, która jest świadoma konsumencko od zawsze i właśnie ci ludzie uczyli mnie gotować i wybierac produkty, a reszta podąża za modą, co jest przecudowne - tłumaczy gość radiowej Jedynki.
Z audycji można dowiedzieć się również między innymi, co znany kucharz jada w czasie świąt Bożego Narodzenia.
***
Tytuł audycji: W nocnym kinie
Prowadzi: Tomasz Kin
Gość: Tomasz Jakubiak (kucharz, dziennikarz kulinarny)
Data emisji: 25.12.2015
Godzina emisji: 23.12
pg/gs