Polskie Radio Dzieciom
Adam Koniecki
09.12.2018
"Dobrze przyprawione" - staropolskie warsztaty kulinarne dla rodzin
Święta Bożego Narodzenia to czas, kiedy wracamy do dawnych zwyczajów i przepisów na tradycyjne potrawy. Ważną rolę grają w nich przyprawy korzenne, czyli cynamon, goździki, kardamon i anyż. Posłuchajcie skąd pochodzą i jak je wykorzystać w kuchni.
Posłuchaj
-
09.12.18 Zapraszamy do stołu
Czytaj także
Rodzinne gotowanie zbliża, bawi i uczy. To wyjątkowy czas, kiedy rodzice i dzieci mogą sprawdzić się w pracy zespołowej, kreatywności i zręczności. W wilanowskiej kuchni mogą dodatkowo spróbować potraw, które dawniej trafiały na królewskie stoły, a także poznać produkty, które dziś są zapomniane.
W audycji gościła Anastazja Bierzgalska - edukatorka kulinarna.
Wiecej informacji o warsztatach w stronie Muzeum: wilanow-palac.pl
Audycję przygotowała Marta Powałowska.
”Zapraszamy do stołu” w Polskim Radiu Dzieciom, w każdą niedzielę o 15.00
data emisji: 09.12.2018