PR dla Zagranicy
Przemysław Pawełek
22.12.2023
"Wiedźmin. Oficjalna księga kucharska". Kulinarna podróż do wymyślonego świata
Książka oparta na publikacjach Andrzeja Sapkowskiego i grach CDP Red. To zbiór przepisów autorek internetowego serwisu Witcher Kitchen.
Posłuchaj
-
Anita Sarna i Karolina Krupecka o książce "Wiedźmin. Oficjalna księga kucharska". Rozmowa Przemysława Pawełka [POSŁUCHAJ]
Czytaj także
Wyrusz w smakowitą wędrówkę, w trakcie której odkryjesz receptury inspirowane kulinarnie bogatym dziedzictwem świata Wiedźmina. Przepisy zebrane i spisane przez kulinarną przewodniczkę zabiorą cię do miejsc znanych z opowieści starych gawędziarzy, opasłych oxenfurckich tomiszczy czy też ballad mistrza Jaskra.
Spędź wieczór w Białym Sadzie przy misce aromatycznej mahakamskiej zalewajki lub pysznym deserze z soczystych pieczonych owoców. Przejedź piaszczystym traktem w drogę do Velen, gdzie poznasz smak domowego posiłku przygotowywanego przez gościnnych mieszkańców tamtejszych wiosek. Skosztuj przekąsek na targu w Oxenfurcie i poznaj prawdziwą feerię lokalnych i cudownie egzotycznych smaków w novigradzkim porcie. Wsiądź na statek płynący na mroźne Skellige, gdzie przyrządzone w wyspiarskim stylu ryby popija się grzanym piwem, albo ucztuj w najlepszych austeriach i skąpanych słońcem winiarniach Toussaint oraz Beauclair. Odkryj też kulinarne sekrety skrywane przez niepozorny, podniszczony dziennik.
Książka "Wiedźmin. Oficjalna księga kucharska" Anity Sarny i Karoliny Krupeckiej to kulinarna podróż, pełna fikcyjnych przepisów, według których można przygotować prawdziwe dania w realnym świecie. Z autorkami rozmawiał Przemysław Pawełek.