Polskie Radio

Poznajemy tajniki polskiej kuchni renesansowej

Ostatnia aktualizacja: 24.06.2017 15:00
Na ten temat w audycji rozmawialiśmy z Małgorzatą Krasną-Korycińską, historykiem kulinariów i archeologiem.
Audio
  • Poznajemy tajniki polskiej kuchni renesansowej (Droga przez mąkę/Dwójka)
(zdjęcie ilustracyjne)
(zdjęcie ilustracyjne)Foto: RPBaiao/Shutterstock.com

***

Tytuł audycji: Drogę przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Małgorzata Krasna-Korycińska (historyk kulinariów, archeolog)

Data emisji: 24.06.2017

Godzina emisji: 10.00

mz/ag

Czytaj także

Piwo i polityka u Jaroslava Haška

Ostatnia aktualizacja: 03.06.2017 10:00
"Piwo nigdy nie zrobi człowieka tak dojrzałym politycznie, jak wino" - pisał w swojej książce "Historia Partii Umiarkowanego Postępu (w Granicach Prawa)" czeski klasyk. O alkoholu, który jest jednym z głównych wątków tego zbioru anegdot, rozmawialiśmy ze Zbigniewem Kmieciem - kucharzem, obieżyświatem.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Jak Sandor Ellix Katz został papieżem fermentacji

Ostatnia aktualizacja: 10.06.2017 12:40
- Zaczęło się od tego, że przeniosłem się na wieś do Tennessee. Byłem naiwnym miejskim dzieciakiem, którego zaskoczyło, że główki kapusty na polu dojrzały w tym samym momencie - wspominał w Dwójce amerykański dziennikarz kulinarny, autor głośnych książek "Dzika fermentacja" i "Sztuka fermentacji".
rozwiń zwiń