Polskie Radio Dzieciom

Zupa ogórkowa

Ostatnia aktualizacja: 11.11.2018 16:15
Potrawa charakterystyczna dla kuchni polskiej, zupa gotowana na wywarze mięsnym z dodatkiem startych na tarce ogórków kiszonych lub przecieru ogórkowego i ziemniaków wzbudza zdziwienie w wielu obcokrajowcach. 
Audio
mat. ilustracyjne
mat. ilustracyjneFoto: pixabay/CC0

Dziś w ten wyjątkowy dzień, kiedy świętujemy 100. rocznice odzyskania przez Polskę niepodległości postanowiłam zaproponować Wam zrobienie zupy, którą zna i uwielbia chyba każdy Polak.

Audycję przygotowała Marta Powałowska.

”Zapraszamy do stołu” w Polskim Radiu Dzieciom, w każdą niedzielę o 15.00

data emisji: 11.11.2018


Zobacz także
Czytaj także

Sposób na kolorowe naleśniki ze szpinakiem

Ostatnia aktualizacja: 19.06.2018 12:00
Naleśniki można przyrządzić na słodko lub na słono. Bazą jest tu naleśnik, ale to dodatki stanowią ostatecznie o smaku przyrządzonego dania.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Ratatouille

Ostatnia aktualizacja: 30.09.2018 16:15
Potrawa, która dziś zrobimy pochodzi, rodem ze słonecznej Prowansji i przyznam się Wam szczerze, że kiedy o niej myślę, to na mojej twarzy pojawia się uśmiech "od ucha do ucha". Zapraszam Was do wspólnego przygotowania ratatouille!
rozwiń zwiń