Dżem z zielonych pomidorów Ostatnia aktualizacja: 03.11.2019 16:01 Znakomity do nadziewania rogalików i naleśników. A do jego przygotowania potrzebne będą.. zielone, czyli niedojrzałe pomidory. Audio 59'27 03.11.19 Zapraszamy do stołu mat. ilustracyjneFoto: pixabay.com Przyrządzamy potrawy, dowiadujemy się o pochodzeniu niektórych składników, poznajemy historie poszczególnych dań, a na deser uczymy się zasad savoir vivre. Zaprasza Marta Powałowska. Data emisji: 03.11.2019 Godzina emisji: 15:00 "Zapraszamy do stołu" w każdą niedzielę o godz. 15:00 Zobacz więcej na temat: RadioDzieciom gotowanie kulinaria kuchnia pomidory
Sernik dyniowy Ostatnia aktualizacja: 29.09.2019 16:01 Przepis na pyszny sernik z pieczonej dyni, na spodzie z ciastek, a dla chętnych z polewą z białej czekolady... mat. ilustracyjneFoto: pixabay.com Posłuchaj 59'30 29.09.19 Zapraszamy do stołu więcej Przyrządzamy potrawy, dowiadujemy się o pochodzeniu niektórych składników, poznajemy historie poszczególnych dań, a na deser uczymy się zasad savoir vivre. W każdą niedzielę o godz. 15.00, do stołu zaprasza Marta Powałowska. Data emisji: 29.09.2019 Zobacz więcej na temat: RadioDzieciom gotowanie kulinaria kuchnia dynia
Marmolada dyniowo-pomarańczowa Ostatnia aktualizacja: 13.10.2019 16:01 Jest bardzo, bardzo słodka. Można wykorzystywać np. do ciast lub na kanapki z białym serem.. mat. ilustracyjneFoto: shutterstock.com Posłuchaj 60'06 13.10.19 Zapraszamy do stołu więcej Przyrządzamy potrawy, dowiadujemy się o pochodzeniu niektórych składników, poznajemy historie poszczególnych dań, a na deser uczymy się zasad savoir vivre. Zaprasza Marta Powałowska. Data emisji: 13.10.2019 Godzina emisji: 15:00 "Zapraszamy do stołu" w każdą niedzielę o godz. 15:00 Zobacz więcej na temat: RadioDzieciom gotowanie kulinaria kuchnia dynia
Konfitura ze skórki arbuza Ostatnia aktualizacja: 20.10.2019 16:01 Potrzebna będzie skórka arbuza i ..cukier. To wszystko. Gotową konfiturę można wykorzystać do np. do dressingu, tarty lub rożków ze szpinakiem i serem. mat. ilustracyjneFoto: pixabay.com Posłuchaj 59'36 20.10.19 Zapraszamy do stołu więcej Przyrządzamy potrawy, dowiadujemy się o pochodzeniu niektórych składników, poznajemy historie poszczególnych dań, a na deser uczymy się zasad savoir vivre. Zaprasza Marta Powałowska. Data emisji: 20.10.2019 Godzina emisji: 15:00 "Zapraszamy do stołu" w każdą niedzielę o godz. 15:00 Zobacz więcej na temat: RadioDzieciom gotowanie kulinaria kuchnia arbuz