Polskie Radio Dzieciom

Pasztet warzywny

Ostatnia aktualizacja: 18.10.2020 17:17
Świetny pasztet można zrobić z najróżniejszych składników. Każdy kucharz ma swój sekretny przepis na tę potrawę. A co powiecie na pasztet z bakłażana, papryki oraz cukinii? 
mat. ilustracyjne
mat. ilustracyjneFoto: shutterstock.com

Jesień to czas gdy mnóstwo jest świeżych, tanich i dobrych warzyw. Korzystajmy!

Posłuchaj
58:25 Dzieci_AAC 2020_10_18-15-00-41_ZDS_.mp3 18.10.2020 (Polskie Radio Dzieciom / Zapraszamy do stołu) 

Zaprasza Marta Powałowska.

Data emisji: 18.10.2020

Godzina emisji: 15:00

"Zapraszamy do stołu" w każdą niedzielę o godz. 15:00

Przyrządzamy potrawy, dowiadujemy się o pochodzeniu niektórych składników, poznajemy historie poszczególnych dań, a na deser uczymy się zasad savoir vivre.

***

Polskie Radio Dzieciom - całodobowa stacja radiowa dla dzieci i ich rodziców. Co tydzień Polskie Radio Dzieciom nadaje ponad 130 premierowych audycji dla dzieci i rodziców, w tym bajki, audycje kulturalne, edukacyjne, podróżnicze i rozrywkowe.

Codziennie od 7.00 do 21.00 usłyszeć można audycje dla dzieci, wieczorem zaś audycje publicystyczne i muzyczne dla dorosłych z udziałem uznanych ekspertów i wybitnych twórców.

Więcej aktywności stacji można znaleźć w profilu Polskiego Radia Dzieciom w mediach społecznościowych.

Polskie Radio Dzieciom dba o kulturę przekazu i sposób bycia. Dziennikarze Polskiego Radia Dzieciom starają się być wszędzie tam, gdzie dzieje się coś interesującego i wartościowego dla najmłodszych.

Duży nacisk stawiany jest na realizowanie misji edukacyjnej i przestrzegania poprawności językowej. Poprzez audycje pełne dźwięków program ten wpływa na rozwój wyobraźni i buduje w dziecku kreatywność.

Audycje wspomagają proces edukacji dzieci, odnosząc się bezpośrednio, ale również pośrednio do programu nauczania, rozszerzając zakres zdobywanej wiedzy.

Stacja Polskie Radio Dzieciom to bezpieczna przestrzeń medialna, która nie nadaje reklam!


Zobacz także
Czytaj także

Róbmy pikle!

Ostatnia aktualizacja: 13.09.2020 17:01
Pikle to inaczej marynata warzywna, która zawiera fantastyczną mieszankę naturalnych produktów, bogatych w źródła witamin. Pikle w marynacie na bazie octu stanowią znakomity dodatek do mięs, serów żółtych, a także burgerów.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Kotlety z kalafiora

Ostatnia aktualizacja: 11.10.2020 17:01
Kalafiora trzeba najpierw ugotować, gdy już nieco ostygnie dodamy do niego jajka, bułkę tartą, czosnek, przyprawy, i jeśli lubimy eksperymenty, wiórki kokosowe. Po obtoczeniu w bułce tartej możemy zabrać się do smażenia..
rozwiń zwiń