X
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Zachęcamy do zapoznania się z informacjami dotyczącymi przetwarzania danych osobowych w Portalu PolskieRadio.pl
1.Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa.
2.W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.
3.Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
4.Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
5.Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
6.Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
7.Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
8.Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
9.Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
10.Polskie Radio S.A. informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności
Rozumiem
Muzyka

Jazz i kulinaria

Ostatnia aktualizacja: 21.10.2010 15:56
Solone orzeszki, margaryna, dwa (rydze) na maśle oto jazzowe śniadanie. Co na drugie?
Audio
  • Jazz i Kulinaria (audycja Tomasza Gregorczyka i Janusza Jabłońskiego)

Czołowi tropiciele związków jazzu ze wszystkim i ze wszystkimi, Tomasz Grzegorczyk i Janusz Jabłoński po przeanalizowaniu zależności między jazzem, a ekologią, zbadaniu jego stosunków z Jimim Hendrixem i Beatlesami postanowili sprawdzić o jakich przysmakach myślą jazzmani podczas komponowania.

Autorzy dwójkowej audycji "Czas na jazz" spróbowali z pomocą jazzowych kompozycji odwzorować pełnoprawny, dzienny jadłospis. Jako pierwsze na stół wjechały... orzeszki ziemne.

Zapraszamy do wysłuchania audycji

bch

Czytaj także

Jazz i ekologia

Ostatnia aktualizacja: 27.09.2010 12:00
Jakie są związki muzyki, a jazzu w szczególności, z ekologią?
rozwiń zwiń
Czytaj także

Jazz w Hollywood i w undergoundzie

Ostatnia aktualizacja: 27.10.2010 12:04
Tomasz Gregorczyk i Janusz Jabłoński zapraszają na drugą jazzową podróż po srebrnym ekranie.
rozwiń zwiń