Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Jedynka
Katarzyna Karaś 12.05.2016

Smacznie, zdrowo i niedrogo - jedzenie w pracy

- Jeśli pracujemy kilka, kilkanaście godzin - tych posiłków musi być kilka - podkreśliła dietetyczka Anna Englisz. - Nie można się głodzić cały dzień - dodała.
Posłuchaj
  • Śniadanie w pracy (Cztery Pory Roku/Jedynka)
Czytaj także

- Najważniejsze, by śniadanie zaplanować. Jeśli tego nie zrobimy, to albo go nie zjemy, albo kupimy sobie drożdżówkę. Jedno i drugie skutkuje tym, że nie mamy energii w pracy - powiedziała w audycji "Cztery Pory Roku" Anna Englisz.

- Podstawą śniadania powinny być produkty, które dostarczą energię na kilka godzin i uzupełnią zapasy, które organizm wykorzystał w trakcie wypoczynku nocnego - wyjaśniła gość Jedynki. Dietetyczka wymieniła przykładowe produkty, które można zabrać do pracy.

Dlaczego owoce to za mało? Czy dobrym rozwiązaniem jest kupowanie śniadania u "pana kanapki"? Ile razy w ciągu ośmiu godzin powinniśmy coś zjeść? Wysłuchaj całej audycji.

***

Tytuł audycji: "Cztery pory roku"

Prowadzenie: Roman Czejarek

Goście: Anna Englisz (dietetyczka)

Data emisji: 12.05.2015

Godzina emisji: 9.18

kk