Dwójka
Jacek Puciato
20.03.2016
Abrakadabra i głupie pytania? Oto sekrety pasztetników
- To nie jest jak w aptece: złożysz coś, dokona się fuzja, kamień filozoficzny i nagle masz pasztet nad pasztetami - podkreślał Eugeniusz Mientkiewicz, kucharz i krytyk kulinarny, opowiadając o przepisach na tę popularną świąteczną potrawę.
Posłuchaj
-
O przepisach na świąteczne pasztety opowiadają Zbigniew Kmieć i Eugeniusz Mientkiewicz (Droga przez mąkę/Dwójka)
Czytaj także
- Znam wielu świetnych kucharzy, którzy zawsze stawiają sobie jakąś abrakadabrę przez robieniem pasztetu i zdają głupie pytania - mówił z kolei Zbigniew Kmieć, restaurator i kucharz.
Jakie są te "głupie pytania", których nie powinien zadawać pasztetnik? Jak poznać właściwy sposób na pasztet idealny? I dlaczego w stosunku do tej potrawy trzeba być... empatycznym?
***
Tytuł audycji: Droga przez mąkę
Prowadzi: Łukasz Modelski
Goście: Zbigniew Kmieć (restaurator i kucharz), Eugeniusz Mientkiewicz (kucharz i krytyk kulinarny)
Data emisji: 19.03.2016
Godzina emisji: 12.00
jp/kul