Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Dwójka
Piotr Grabka 18.08.2018

Dobre na upały i nie tylko. Historia lodów

Gościem audycji "Droga przez mąkę" był Grzegorz Łucki, znawca kuchni włoskiej.
Posłuchaj
  • Dobre na upały i nie tylko. Historia lodów (Droga przez mąkę/Dwójka)
Czytaj także

malbork_kuchnia_1200.jpg
Kuchnia rycerska, czyli krzyżacki majstersztyk

Gdy z nieba leje się żar, kto z nas nie ma ochoty na zimne co nieco? Lody to jednak nie tylko walory smakowe, ale również ciekawa historia. I właśnie ona była tematem naszej audycji.

***

Tytuła audycji: Drogę przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: Grzegorz Łucki (znawca kuchni włoskiej)

Data emisji: 18.08.2018

Godzina emisji: 12.30

pg/mko