Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Michał Przerwa 21.01.2015

Tysiąc sposobów na przygotowanie awokado

Awokado jest bardzo zdrowe. Dzięki dużej zawartości tłuszczów nienasyconych to bomba energetyczna. Przy tym zupełnie nie zawiera cukru.
Tysiąc sposobów na przygotowanie awokadosxc.hu

Ma w sobie wiele witamin, szczególnie tych, dobrze działających na naszą skórę. Do tego coraz łatwiej je zdobyć i dość dobrze się przechowuje, chociaż krótko.

Można je jeść na kanapce, w sałacie lub zwyczajnie skropione cytryną i lekko posolone. - Mój ulubiony, bo najprostszy na świecie zestaw, to rozgniecione awokado z cytryną, natką pietruszki, oliwą i solą na kromce razowego chleba. Polecam - zachęcała Katarzyna Pruchnicka.

Jeśli mają Państwo pomysł na danie z awokado, prosimy pisać na adres: widelec@polskieradio.pl.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadziła: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Marcin Kuc (autor bloga kulinarnego "Jaja w kuchni")
Data emisji: 21.01.2015
Godzina emisji: 11.15

(mp, ei)