Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Michał Przerwa 15.06.2016

Japoński sposób na szczupłą sylwetkę

- Proponuję, żeby przejść na zdrową dietę, bogatą w ryby, owoce morza, warzywa i ryż. Taką dietę, która sprawi, że nasza cera nabierze blasku - mówi Katarzyna Pruchnicka.
Japońska kuchnia jest zdrowa i smacznaJapońska kuchnia jest zdrowa i smacznaGlow Images/East News

Do takiej zmiany zainspirowała autorkę audycji książka "Japonki nie tyją i nie starzeją się" Naomi Moriyamy i Williama Doyle'a. Nie jest to pozycja z poradami dietetycznymi ani o tym, jak przyrządzać sushi. To wprowadzenie do zupełnie nowego sposobu jedzenia w domu.

Znajdziemy w niej dokładny przepis na to, jak przekształcić swoją dietę w podobną do japońskiej. To nie jest trudne, wystarczy kilka zmian. Zapraszamy do wysłuchania dołączonego dźwięku.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Alicja Than (restauratorka)
Data emisji:
15.06.2016
Godzina emisji: 11.15

mp/mk