Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Michał Przerwa 20.07.2016

Dlaczego warto jeść młode warzywa?

Zachęcamy do kupowania, przyrządzania i jedzenia młodych warzyw. Dlaczego właśnie teraz?

Katarzynę Pruchnicką w namawianiu do jedzenia warzyw wspiera Agnieszka Kręglicka. - Młoda kapusta, młode ziemniaki, młoda marchewka. Mogłoby nam się wydawać, że one wszystkie już są na rynku od miesiąca, jednak dopiero teraz to są te prawdziwe, gruntowe warzywa. Warto je teraz kupować i wrzucać do garnka - mówi.

Jakie kulinarne cuda można wyczarować z młodych warzyw? Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Agnieszka Kręglicka (restauratorka)
Data emisji:
20.07.2016
Godzina emisji: 11.12

mp/ei