Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Mateusz Rekłajtis 28.11.2017

Gdzie znaleźć najlepszych polskich szefów kuchni?

Na uroczystej gali "Gault&Millau" nagrodzono polskich mistrzów sztuki kulinarnej. Wyróżnienia zostały przyznane w pięciu kategoriach i były rezultatem prac kilkunastu inspektorów, którzy odwiedzili ponad tysiąc polskich restauracji.
Posłuchaj
  • Gdzie znaleźć najlepszych polskich szefów kuchni? (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także

Ambasadorujemy polskiej gastronomi. Mamy wiele fantastycznych naszych własnych potraw, naszych własnych inspiracji. Jesteśmy cudownym tyglem kultur i wpływów które pozyskaliśmy przez wieki. To wszystko widać na naszych talerzach mówiła w audycji "A nuż, widelec" Justyna Adamczyk, redaktor naczelna polskiego wydania Żółtego Przewodnika "Gault&Millau". Uroczysta gala towarzyszyła premierze jego najnowszej edycji.

Zapraszamy do wysłuchania dołączonego nagrania audycji, w którym Justyna Adamczyk, redaktor naczelna polskiego wydania przewodnika, prezentuje wyróżnionych szefów kuchni oraz o opowiada o tym, jak powstawanie "Gault&Millau" zmienia polską branżę gastronomiczną.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: 
Katarzyna Pruchnicka
Gość: Justyna Adamczyk (redaktor naczelna polskiej edycji Żółtego Przewodnika "Gault&Millau”)
Data emisji: 28.11.2017 
Godzina emisji: 
11.15

mr/mk