Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Kacper Wróblewski 16.08.2018

Jak zrobić własną goudę?

Serowarzy mawiają, że sześćdziesiąt procent smaku sera rodzi się na łące. Jeśli chcemy samemu zrobić ser, to musimy zacząć od pysznego mleka, najlepiej od zaprzyjaźnionego hodowcy krów.
Posłuchaj
  • Przepis na domową goudę (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także

jedzenie sery 1200.jpg
Gieno Mientkiewicz o polskich serach. Których warto spróbować?

– Gouda jest cudowna, a zarazem jest łatwa do zrobienia. Za każdym razem wychodzi lepiej niż ta kupiona w sklepie – tłumaczy Gieno Mientkiewicz.

Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji, w której znawca polskich serów zdradza przepis na domowy ser. 

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Gieno Mientkiewicz (znawca polskich serów) 
Data emisji: 16.08.2018
Godzina emisji: 11.33

kw/mk