Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Kacper Wróblewski 07.02.2019

Jak ukisić cytryny?

W tym wydaniu audycji przeszliśmy w klimat letni, południowy i słoneczny, jednak z wyraźnym zimowym akcentem. Czy jest to w ogóle możliwe? Okazuje się, że tak i to dzięki cytrynom! 

– Kiszone cytryny są takie, że jak otwieram słoik na warsztatach kulinarnych, to moi kursanci zastanawiają się co to jest. Z jednej strony jest to wiadomo cytrusowe i orzeźwiające, a z drugiej mają zapach kiszonki – mówi Jolanta Naklicka-Kleser, autorka książki "Zdrowe przetwory".

Jak ukisić cytryny? Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji, w której zdradzamy przepis.

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Jolanta Naklicka-Kleser (autorka książki "Zdrowe przetwory)
Data emisji: 7.02.2019
Godzina emisji: 11.34

kw