Czwórka
Karina Duczyńska
22.12.2014
Czym tak naprawdę jest "mięso"? "Nie wiesz, co jesz"
Skąd możemy mieć pewność, że nasze jedzenie naprawdę jest zdrowe? Na ten temat porozmawiamy we wtorkowe popołudnie w Czwórce.
Jakie składniki znajdują się w popularnych hamburgerach, które - jak głoszą hasła reklamowe - zawierają 100 proc. mięsa?Glow Images/East News
Jak przechowywane jest mięso w sklepach i skąd mamy wiedzieć, że prawidłowo? Czy możemy ufać Sanepidowi i jak przebiegają inspekcje przedstawicieli tej instytucji w restauracjach i kawiarniach? Z czego tak naprawdę składają się parówki? Na te i wiele innych pytań postaramy się odpowiedzieć we wtorkowej audycji "Się mówi".
Gościem Piotra Firana będzie ekspert z Sanepidu, a także uczniowie jednej ze szkół gastronomicznych, którzy opowiedzą o swoich pierwszych profesjonalnych kontaktach z posiłkami, które spożywamy jako klienci restauracji i barów.
***
Na "Się mówi" zapraszamy we wtorek (23.12.) w godz. 14.00 - 16.00. Audycję poprowadzi Piotr Firan.
kd