Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Kacper Wróblewski 10.09.2018

Lody na dziesiątki sposobów

Ogórek z miętą, białe winogrona z pomarańczą, beza z marakują czy czarny jogurt grecki z kokosem – właśnie takich smaków można było spróbować na Festiwalu Lodów Rzemieślniczych w Warszawie.

– Mamy takie smaki jak gorgonzola z gruszką czy przecier pomidorowy z bazylią i oregano – mówi jeden z producentów. – Mamy również sorbet z piwa o smaku jabłka z trawą cytrynową i gruszka z chili. Ma on procenty – przyznaje.

Jakie lody zdobyły uznanie smakoszy? Z czego zrobione są czarne lody? Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji. 

***

Tytuł audycji: Zapraszamy do Trójki – ranek
Autor: Marcin Łukawski
 
Autor materiału: Agnieszka Szwajgier
Data emisji: 10.09.2018
Godzina emisji: 6.21

kw/gs