– W makaronie jest skrobia. Ona powoduje powstanie bąbelków, które utrudniają naturalny przepływ energii – podkreśla Tomasz Rożek.
Czy – w kontekście tego zjawiska – kształt makaronu ma znaczenie? Czy w przypadku gotowania ryżu jest inaczej? Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji.
***
Tytuł audycji: Pytania z kosmosuAutorzy: Tomasz Rożek, Krystian HankeData emisji: 23.01.2017Godzina emisji: 7.16
kw/ml
Na skróty:
Informacje: Wiadomości| Sport| Gospodarka| thenews.pl| Euranet| IAR| Redakcja Katolicka
Rozrywka i kultura: Muzyka| Kultura| Teatr| Studio Reportażu| Polska Orkiestra Radiowa| Orkiestra Kameralna| Chór Polskiego Radia| Studia nagrań i koncertów| Bilety
Wiedza: Nauka i technologie | Historia | Szkolenia
Programy: Jedynka| Dwójka| Trójka| Czwórka| thenews.pl
Społeczności: Kontakt | Oceń nas!