Trójka
Sylwia Mróz
25.05.2017
Zaglądamy biegaczom w talerze. Co jeść, by lepiej biec?
Owsianka mogłaby się wydawać nudną propozycją, więc dietetyk sportowy podaje kilka wskazówek na urozmaicenie diety biegacza w sezonie wiosennym i letnim.
Posłuchaj
-
Co w sezonie wiosna i lato powinni jeść biegacze? (Biegam, bo lubię/ Tójka)
Czytaj także
- Dobrą alternatywą jest kasza jaglana lub komosa ryżowa, będąca cennym źródłem białka. Płatki owsiane natomiast można zastąpić tymi jaglanymi bądź właśnie z komosy ryżowej. Alternatywą dla tradycyjnych śniadań jest również dobrej jakości pieczywo ze źródłem białka, np. z pastą z jajka i awokado albo twarożkiem z małą ilością jogurtu, do których wrzucamy nowalijki - opowiada Urszula Somow.
Kilka godzin po śniadaniu trzeba pamiętać o obiedzie, będącym jednym z najważniejszych posiłków w ciągu dnia. O tym, jak uczynić z niego dobre źródło energii mówimy więcej w nagraniu. Zapraszamy do wysłuchania całej rozmowy.
***
Tytuł audycji: Biegam, bo lubię
Prowadzą: Krzysztof Łoniewski, Paweł Januszewski
Gość: Urszula Somow (dietetyk sportowy)
Data emisji: 25.05.2017
Godzina emisji: 17.24
sm/fbi