Zaglądamy do kuchni Karola Darwina

Ostatnia aktualizacja: 12.01.2018 14:30
Nie wiemy, jakie było pochodzenie gatunków wołowiny, którą jadano w domu Karola Darwina, ale wiemy mniej więcej, co gotowała jego żona. O tym porozmawiamy z Laurą Osęką. 
Brytyjski znaczek pocztowy z 1981 r. (zdjęcie ilustracyjne)
Brytyjski znaczek pocztowy z 1981 r. (zdjęcie ilustracyjne)Foto: Andy Lidstone/Shutterstock.com

***

Na audycję "Droga przez mąkę" w sobotę (13.01) w godz. 12.00-12.30 zaprasza Łukasz Modelski.

mz/mg

Zobacz więcej na temat: jedzenie
Czytaj także

Kumpiaki i kluski śląskie. "Polska kuchnia przeżywa renesans"

Ostatnia aktualizacja: 07.01.2018 17:30
- Szefowie kuchni coraz częściej odwołują się do regionalnej kuchni polskiej. Do królika serwowane są już nie gnocchi, ale kluseczki śląskie lub kopytka – powiedziała dziennikarka kulinarna Małgorzata Minta.
rozwiń zwiń