Nie tylko magdalenki, czyli kulinaria u Prousta

Ostatnia aktualizacja: 25.05.2018 16:13
W audycji rozmawialismy o kuchni w powieści "W poszukiwaniu straconego czasu" Marcela Prousta.
Audio
  • Nie tylko magdalenki, czyli kulinaria u Prousta (PR, 26.05.2018)
zdj. ilustracyjne
zdj. ilustracyjneFoto: pixabay.com

nieszpułka 1200.jpg
Słodkie smaki Sycylii w "Gepardzie" Lampedusy

Gościem audycji była Wanda Klenczon - antropolog kultury, autorka bloga "Smaki, smaczki i niesmaki".

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

 Prowadzi: Łukasz Modelski

Data emisji: 26.05.2018

Godzina emisji: 12.00

jp/pg

Czytaj także

Czekolada, ostrygi i kariera Samuela Pepysa

Ostatnia aktualizacja: 12.11.2017 17:00
- Życie Pypsa to historia od pucybuta do milionera. Jego szybki awans można zauważyć na przykładzie diety, która zmieniła diametralnie, gdy został głównym sekretarzem admiralicji marynarki brytyjskiej – powiedział Paweł Kaptur.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Kuchnia francuska. Paul Bocuse we wspomnieniach

Ostatnia aktualizacja: 27.01.2018 13:40
W audycji "Droga przez mąkę" rozmawialiśmy o zmarłym w styczniu tego roku znakomitym francuskim szefie kuchni.
rozwiń zwiń