"Zapraszamy do stołu". Kuchnia Hogwartu Jakie dania jadają młodzi czarodzieje i magowie? Czy potrafią wyczarować fantastyczne potrawy i nieziemskie smaki? Warto spróbować, tak naprawdę nie jest potrzebna czarodziejska różdżka, wystarczy garść wiedzy i szczypta dobrego smaku! Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie kulinaria edukacja
"Zapraszamy do stołu". Międzynarodowy Dzień Szefa Kuchni Na czym polega praca szefa kuchni, w jaki sposób nim można zostać, i jak wiele potraw trzeba przyrządzić i spróbować, by się nim stać? Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie kulinaria edukacja
"Zapraszamy do stołu". Koktaile z owoców i warzyw Owoce i warzywa są bardzo ważne dla naszego zdrowia i powinny być podstawą naszej diety. Jest w nich mnóstwo witamin i składników mineralnych, dzięki którym możemy nie tylko dobrze się czuć, ale żyć dłużej i zdrowiej. Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie kulinaria edukacja
"Zapraszamy do stołu". Zupa z dyni Dzisiaj przepis na pyszną zupę z dyni. Jesień to znakomita okazja do jej przygotowania. Jest bardzo delikatna, kremowa, łagodna, a gdy dodamy do niej cytrynę i imbir nabierze ciekawego smaku. Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie kulinaria edukacja
A gdy przyjdą niespodziewani goście.. Jak przygotować proste i szybkie danie, gdy przyjdą do nas niespodziewani goście? Na pewno w naszych zapasach znajdzie się coś, z czego można przyrządzić błyskawiczne, smaczne danie lub przekąskę. Posłuchajcie naszych propozycji! Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie kulinaria edukacja
"Zapraszamy do stołu". Zupa literkowa 20. września obchodzimy Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka, zatem dzisiaj ulubione danie wielu przedszkolaków zupa.. literkowa! Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie kulinaria edukacja
"Zapraszamy do stołu". Placki z dyni Zbliża się jesień, więc może czas na.. placki z dyni? Będą znakomite na drugie śniadanie lub podwieczorek! Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie kulinaria edukacja
"Zapraszamy do stołu". Brownie na mące żytniej Brownie jest bardzo popularne amerykańskie ciasto czekoladowe, gęste, intensywne, zwykle z dodatkiem orzechów. Świetnie smakuje na ciepło, z rozpływającą się czekoladą. Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie kulinaria edukacja
"Zapraszamy do stołu". Estonia Kuchnia estońska, z uwagi na położenie kraju w północno-wschodnim rejonie Europy, charakteryzuje się pewną skromnością, można jednak znaleźć w niej kilka smakowitych regionalnych specjałów. Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie kulinaria edukacja Estonia
"Zapraszamy do stołu". Kazachstan Tradycyjna kuchnia kazachska to potrawy z baraniny i koniny, a także na różne produkty mleczne. Przez setki lat Kazachowie byli pasterzami, którzy hodowali owce, wielbłądy dwugarbne i konie, wykorzystując te zwierzęta do transportu, oraz pozyskiwania odzieży i żywności. Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie kulinaria edukacja Kazachstan
"Zapraszamy do stołu". Norwegia W kuchni norweskiej dużą rolę odgrywają ryby oraz dzika zwierzyna, co spowodowane jest położeniem tego kraju, który ma bardzo długą linię brzegową wzdłuż Morza Północnego i Morza Norweskiego. Rosną tu gęste lasy i jest mnóstwo miejsca dla dzikich zwierząt. Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie kulinaria edukacja Norwegia
"Zapraszamy do stołu". Albania Kuchnia albańska stanowi odłam szerokiej tradycji kulinarnej Bałkanów, zawierając jednak i dania typowe wyłącznie dla niej. Główny posiłek Albańczyków to obiad (najczęściej mięsny), któremu towarzyszą liczne warzywne surówki. Ich podstawą są pomidory, ogórki, papryka, oliwki, polane oliwą, octem winnym i posolone. Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie kulinaria edukacja Albania
"Zapraszamy do stołu". Kuchnia Włoch Włoskie przysmaki to nie tylko makarony i pizza! Jest wiele innych potraw, które są specjalnością tamtejszych kucharzy. Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie kulinaria edukacja Włochy
"Zapraszamy do stołu". Holandia Poznajemy kulinaria Holandii. Jakie pyszności jedzą dzieci, i co najbardziej lubią dorośli? Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie kulinaria edukacja Holandia
Tłuszcze w naszej diecie Celem warsztatów, które odwiedziliśmy, jest poznanie terminu składniki pokarmowe, oraz makroelementy i mikroelementy. Dowiemy sie, dlaczego warzywa i owoce tak są ważne w diecie człowieka i usystematyzujemy wiedzę na ich temat. Czym różni się dieta śródziemnomorska od naszej, jakie są jej składniki i dlaczego uważana jest za zdrową dla człowieka. Dowiemy się też, jak powstaje jeden z jej podstawowych składników, czyli oliwa. Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie kulinaria edukacja
Ciasto z owocami i kruszonką Pyszne ciasto z truskawkami, na które sezon właśnie trwa! Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie kulinaria edukacja
Szparagi z jajkiem w koszulce Sezon na szparagi trwa! Dzisiaj przepis na kolejne, pyszne danie ze szparagów. Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie kulinaria edukacja
Kulki ryżowe z ziołami i serem Bardzo proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Spróbujmy ryżowych kulek z serem! Zobacz więcej na temat: dzieci gotowanie kulinaria edukacja