- Przed moimi urodzinami zdecydowałem się na kilka dni wegańskiej katorgi - opowiada Marcin Kuc. - Chciałem zobaczyć o co w tym chodzi, wczuć się w to, odwiedzić kilka znanych wegańskich miejsc. Podobno Warszawa to numer jeden na świecie jeśli chodzi o rozwój trendu wegańskiego - wyjaśnia.
Efekty eksperymentu nie zadowoliły blogera, a jego forma spotkała się z krytyką i dobrymi radami ze strony wegan. Mimo to Marcin Kuc w audycji "BąŻur" podzielił się swymi refleksjami na temat diety bezmięsnej, uznał ją bardziej pracochłonną, trudniejszą, a przede wszystkim za odpowiedź na przemysłową produkcję mięsa.
W Czwórce wyjaśnia też, jakim produktem jest mięso, gdzie i jak powinniśmy je kupować.
***
Tytuł audycji: "BąŻur"
Prowadzi: Mariusz Infulecki
Gość: Marcin Kuc (bloger "Jaja w kuchni")
Data emisji: 08.08.2016
Godzina emisji: 8.15
pj/kd