Łapanowski, Paszkowski i Jasińska
Inspiracje znajdziemy wszędzie - w internecie, na blogach, w książkach kucharskich i programach kulinarnych. - Osoby, które sądziły, że do gotowania mają dwie lewe ręce, kiedy rozpoczęły tę przygodę, zmieniły nie tylko swoją dietę na lepszą, ale też zyskały życiową pasję - przekonuje kucharz Janek Paszkowski.
Goście Czwórki opowiadają o podstawowych zasadach zdrowego żywienia, które nie mają nic wspólnego z katorżniczą dietą i zdradzają, co będzie królować w menu podczas tegorocznej odsłony Food Revolution Day. Udowadniają też, że warzywa mogą być perwersyjne...
***
Tytuł audycji: "Tędy po trendy"
Prowadzą: Aleksandra Jasińska
Goście: Grzegorz Łapanowski (kucharz, założyciel fundacji Szkoła na widelcu), Jan Paszkowski (kucharz)
Data emisji: 14.05.2016
Godzina emisji: 10.10
kul/mc