- Połowę energii, którą potrzebujemy dziennie, powinniśmy dostarczać sobie z węglowodanów - tłumaczy dietetyk Anna Englisz. - Znajdziemy je m.in, w pieczywie pełnoziarnistym oraz w ... drożdżówce. Przy czym ta druga opcja jest mniej zdrowa, bo oprócz łatwo przyswajalnych: energii i tłuszczów, w słodkiej bułce właściwie nie ma właściwości odżywczych.
W codziennej diecie warto też pamiętać o ciepłym posiłku. - Można go jeść tylko raz dziennie - twierdzi ekspert. - Niekoniecznie w porze obiadowej.
Kiedy hamburgery tracą kalorie, na czym polega "foolish day” w diecie i czy można trzymać linię jedząc tylko kanapki? Zapraszamy do wysłuchania audycji.
***
Tytuł audycji: Nawiedzeni
Prowadził: Patryk Kuniszewicz
Goście: dietetyk Anna Englisz
Data emisji: 14.11.2014
Godzina emisji: 10.00
(kul, ac)