Dieta blogerki ma tę zaletę, że zaspokaja potrzeby energetyczne osoby uprawiającej sport, a do tego działa antynowotworowo. Na naszej antenie Ania zdradziła przepis na zbilansowany posiłek po treningu.
- Zawsze są to antyoksydanty, czyli warzywa, oraz coś białkowego. Ja zwykle nie jadam mięsa, ale nie jestem zwolenniczką suplementacji, dlatego po dłuższych biegach na moim stole pojawia się ryba albo indyk ugotowany na parze, a do tego węglowodany, czyli ryż pełnoziarnisty albo makaron - mówi Ania Małek.
Blogerka zdradza też swoje pomysły na zdrowe słodycze i przepis na pizzę z patelni.
***
Tytuł audycji: Rozbiegani
Prowadzi: Karina Terzoni
Gość: Anna Małek (biegaczka, autorka bloga "Kuchnia biegacza")
Data emisji: 24.10.2015
Godzina emisji: 12.00
mg/iwo