Być jak Makłowicz i Gessler. Polak w kuchni

Ostatnia aktualizacja: 26.03.2015 16:39
Magda Gessler, Robert Makłowicz, Karol Okrasa czy Pascal Brodnicki od lat kreują kulinarne gusty Polaków. Jacy jesteśmy w kuchni naprawdę?
Food Revolution Day zainicjował brytyjski kucharz Jamie Oliver. W tym roku ten dzień będziemy obchodzić 20 maja
Food Revolution Day zainicjował brytyjski kucharz Jamie Oliver. W tym roku ten dzień będziemy obchodzić 20 maja Foto: Glow Images/East News

Z każdym rokiem wydaje się, że jesteśmy coraz bardziej odważni, jeśli chodzi o kulinarne popisy. Coraz chętniej gotujemy w telewizyjnych show i chwalimy się w sieci przepisami naszego autorstwa.

Jaki gust mają Polacy i czy wychodzą już poza klasycznego "schaboszczaka"? O tym w piątkowe popołudnie w Czwórce.

***

Na "Się mówi" zapraszamy w piątek (27.03) w godz. 14.00-16.00. Audycję poprowadzi Piotr Firan.

kd/asz

Czytaj także

Kuchnia polska, czyli co w garnkach skwierczy, dusi się i pyrka

Ostatnia aktualizacja: 28.08.2014 11:10
Po fascynacji egzotyką, sushi i kuchnia fusion Polacy wracają do korzeni, a my sprawdzamy na czym polega sekret swojskiej kuchni polskiej.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Jarmuż, pokrzywa, brukiew. Zapomniane przepisy kulinarne powracają do łask

Ostatnia aktualizacja: 28.10.2014 12:00
Przepisy kulinarne i same składniki potraw składniki co jakiś czas przeżywają swoje odrodzenie. Pokrzywa, czy sok z brzozy, znane sprzed lat, znów stają się popularne. Zwłaszcza, że - by je dostać - wcale nie trzeba odwiedzać drogich restauracji. Wiele z takich produktów znaleźć można nawet w centrach miast, na przykład na drzewach owocowych.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Czym tak naprawdę jest "mięso"? "Nie wiesz, co jesz"

Ostatnia aktualizacja: 22.12.2014 16:48
Skąd możemy mieć pewność, że nasze jedzenie naprawdę jest zdrowe? Na ten temat porozmawiamy we wtorkowe popołudnie w Czwórce.
rozwiń zwiń