Blogerka wie, jak smakują najdziwniejsze przysmaki Tajlandii, Sri Lanki, Malezji, Malediwów oraz wschodniej Europy. - Czekolada ze smalcem to przysmak mieszkańców Ukrainy - mówi Joanna Łuniewska. - A batoniki ze smalcem smakują podobnie do tych z nadzieniem śmietankowym.
Najwięcej kulinarnych odkryć podróżniczka dokonała w Azji. - Na każdym kroku można tam spotkać jakieś zaskakujące potrawy - opowiada. - Na przykład deser Cendol z pokruszonym lodem i zielonymi żelkami z mąki ryżowej.
Blogerka radziła także, czym kierować się w poszukiwaniu dobrych knajpek oraz tłumaczyła, dlaczego w Bangkoku w komunikacji miejskiej obowiązuje zakaz przewożenia owoców durianu.
***
Tytuł audycji: Się mówi
Prowadzi: Piotr Firan
Gość: Joanna Łuniewska (blogerka kulinarna)
Data emisji: 1.05.2015
Godzina emisji: 15.00
kul/kd