Czy przemysł spożywczy nas truje?

Ostatnia aktualizacja: 16.03.2016 18:40
W czwartkowe popołudnie rozmawiać będziemy o prawdach i mitach dotyczących produktów spożywczych dostępnych w sklepach.
Co tak naprawdę serwujemy naszym organizmom, żywiąc się w restauracjach?
Co tak naprawdę serwujemy naszym organizmom, żywiąc się w restauracjach?Foto: Glow Images/East News

W audycji "Się mówi" sprawdzimy, co decyduje o niekorzystnych dla organizmu właściwościach żywności: sposób produkcji, przechowywania, przetwarzania, konserwacji czy może... chęci poprawy atrakcyjnego wyglądu produktów?

Opowiemy także o powracającej modzie na kasety magnetofonowe. Audiofile docenili winyle, które cenią głównie ze względu na jakość dźwięku. A za co można kochać kasety i czy to tylko kwestia sentymentu?

***

Na "Się mówi" zapraszamy w czwartek (17.03) w godz. 14.00-16.00. Audycję poprowadzi Piotr Firan.

kd/kul

Czytaj także

Jarmuż, pokrzywa, brukiew. Zapomniane przepisy kulinarne powracają do łask

Ostatnia aktualizacja: 28.10.2014 12:00
Przepisy kulinarne i same składniki potraw składniki co jakiś czas przeżywają swoje odrodzenie. Pokrzywa, czy sok z brzozy, znane sprzed lat, znów stają się popularne. Zwłaszcza, że - by je dostać - wcale nie trzeba odwiedzać drogich restauracji. Wiele z takich produktów znaleźć można nawet w centrach miast, na przykład na drzewach owocowych.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Światowy Dzień Zdrowia: jak jeść zdrowo i smacznie?

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2015 14:00
Dzień trzeba zacząć od śniadania, a do kawy zawsze należy dodawać mleka. Dziś Światowy Dzień Zdrowia, dlatego radzimy, jak odpowiednio się odżywiać.
rozwiń zwiń