W kolektywie działają fachowcy z wielu dziedzin. Są wśród nich szefowie kuchni, naukowcy, ceramicy, muzycy, rolnicy, bariści. - Łącząc nasze talenty uzupełniamy się i czynimy z przygotowania i spożywania posiłków pewien rytuał - tłumaczą goście Czwórki.
Food porn. Ekshibicjoniści przy stole
O swoich kolacjach mówią "wieczerza" i nie ukrywają, że gościom stawiają wysoko poprzeczkę. - W trakcie ostatniego wieczoru, który odbywał się pod hasłem "Las. Instalacja" nie serwowaliśmy dań. Ludzie sami musieli je zdobyć. Wygrzebać z ziemi, wyciągnąć, odkleić - mówi Tomasz Hartman.
Food Think Tank to także powrót do korzeni gotowania, także na etapie komunikacji. W audycji tłumaczymy, co zrobić, żeby trafić na taką "wieczerzę" i zdradzamy, co kolektyw pokaże na festiwalu Nowe Horyzonty we Wrocławiu.
***
Tytuł audycji: Tędy po trendy
Prowadzący: Aleksandra Jasińska, Kamil Jasieński
Goście: Tomasz Hartman, Jędrzej Stelmaszek, Marcin Wokan i Michał Czekajło (Food Think Tank)
Data emisji: 19.03.2016
Godzina emisji: 10.00
kul/pg