Co robić, żeby zarobić, ale się nie przepracować

Ostatnia aktualizacja: 22.02.2016 12:08
We wtorkowy poranek zastanowimy się, które z dostępnych na rynku zawodów są najmniej stresujące, ale też dobrze płatne.
Wybór zawodu nie należy do najłatwiejszych
Wybór zawodu nie należy do najłatwiejszychFoto: Glow Images/ East News

Tuż po 7.00 nasza reporterka Magdalena Rożniecka w tej sprawie skonsultuje się z ekspertami od rynku pracy. Zapyta ich także w jaki sposób najczęściej marnujemy czas, jakie są powody spóźnień, nieobecności i unikania obowiązków służbowych. Słuchaczy zapytamy o ich wymarzony zawód.

Dla tych, którzy dzień zaczynają wcześniej, po 6.00 zaserwujemy "Temat na rozbudzenie" - tym razem będzie to jedzenie, które większość z nas uwielbia, jednak po pewnym czasie zaczynamy go nienawidzić, najczęściej wtedy, kiedy się ważymy.

Okazuje się, że jedzenie może uzależniać jak papierosy, alkohol czy narkotyki. Badacze z University of Michigan postanowili sprawdzić, z którym jedzeniem jest nam najtrudniej skończyć, kiedy zamierzamy się odchudzać. Uczeni przeprowadzili w tym celu serię testów na grupie 120 studentów. Przedstawiono im listę 35 posiłków – blisko połowa z nich to pokarmy wysoko przetworzone.

***

Na "Audycję nr 1" zapraszamy we wtorek (23.02) w godz. 6.00-9.00. Program prowadzą Mariusz Infulecki i Janek Kruczkowski.

pj/mg

Czytaj także

Czy dieta-nic pomoże schudnąć?

Ostatnia aktualizacja: 09.02.2016 13:55
Głodówka, detoks, oczyszczanie organizmu - pod tymi nazwami kryją się modne ostatnio niskokaloryczne diety. - Nie jest to całkowite niejedzenie - mówi dietetyczka Justyna Marszałkowska.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Wielkie starcie u Filipa Chajzera. Mięsożercy kontra wegetarianie

Ostatnia aktualizacja: 19.02.2016 20:00
W kolejnej audycji z cyklu "Piątek, Piąteczek, Piątunio" Filip Chajzer, jego reporterzy i goście audycji stoczyli wielką batalię o to, co powinniśmy jeść.
rozwiń zwiń